Μετρό Πειραιά: Στις 6 Ιουλίου δίνεται στη κυκλοφορία

Στις 6 Ιουλίου δίνονται στη κυκλοφορία οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ

Όλα είναι έτοιμα πλέον για να αρχίσει η λειτουργία του πρώτου μισού της επέκτασης στο Μετρό της Γραμμής προς Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του  ypodomes.com η επίσημη «κορδέλα» για να δοθούν στην κυκλοφορία οι σταθμοί ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ και ΝΙΚΑΙΑ θα κοπεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Αυτό το νέο τμήμα θα συνδέει τις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλού και της Νίκαιας με το δίκτυο του Αθηναϊκού Μετρό δίνοντας απευθείας πρόσβαση σε σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους όπως το Σύνταγμα, η Ομόνοια, ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, η Δουκίσσης Πλακεντίας, το λιμάνι του Πειραιά και το Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη μέρα λειτουργία, θα έχουμε το σύστημα του «έξυπνου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου και προσωρινά αντί για πύλες στις εισόδους θα υπάρχουν τα ακυρωτικά μηχανήματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις που έχει κάνει η Αττικό Μετρό, φαίνεται ότι θα κινούνται ημερησίως περίπου 60 χιλιάδες πολίτες, ενώ όταν φτάσει η Γραμμή μέχρι το Δημοτικό Θέατρο ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 130 χιλιάδες.

Για να πάει κανείς από τη Νίκαια μέχρι το Σύνταγμα θα χρειάζεται μόλις 14 λεπτά έναντι μίας ώρας και πλέον που είναι σήμερα σε ώρες αιχμής με αυτοκίνητο η λεωφορείο και θα δώσει μεγάλη ανάσα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται καθημερινά.

Το ίδιο θα συμβεί μόλις λειτουργήσει και η επέκταση μέχρι το Δημοτικό Θέατρο καθώς η  απόσταση θα καλύπτεται μόλις σε 5 λεπτά από περίπου 40 λεπτά σε ώρες αιχμής. Η απόσταση Νίκαια-Αεροδρόμιο θα καλύπτεται σε περίπου 55-60 λεπτά.

Πηγή:www.pireaspiraeus.com

Share to Any ...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *